Çeşme'de Coğrafya


Çeşme coğrayası tipik bir ege bölgesi yarımadasıdır.Bögle'de Ege iklim tipi etkili olmaktadır.Bölgede deniz en önemli doğalunsurlardandır.Çeşme coğrafi açıdan çok güzel bir şehir tıpkı Bodrum gibi yeşil ile maviyi buluşturmaktadır.
Ayrıca bölgede geçniş zamanlardaki sarsıntılar volkanik patlamalar gibi nedenlerden dolayı bir çok yarıklar oluşmuştur.Buyarıklar sayesinde yer yüzüne volkanik tabandan sular çıkmıştır.Bu sular bölgede kaplıca olarak kullanılmaktadır.Bölgeyebu kaplıcalar sayesinde bir çok turistide yöreye çekmektedir.
Bölgenin Ilıca bölgesine İzmir'den bölgeye giderken Alaçatı bölgesinden rüzgardan yararlanılan yel değirmenleri mevcuttur.Buyel değirmenlerindende hatrı sayılır bir gelir elde edilmektedir.
Ayrıca Çeşme'de koyların çokluğu nedeniyle bölgedeki yat ve tekne turları düzenlenmektedir.Bu geziler uygun ücretlere düzenlenmektedir ve gerçekten sizi memnun edicidir.
Ayrıca bölgede yükseltide fazla olmadığı için bölgede sıcaklıkta yüksektir.Çeşme'de kış aylarında hava ılıman ve yağışlı yazaylarında ise havalar sıcak ve kuraktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder