Çeşme Tarihi


Çeşme tarih açısından turizmde olduğu kadar gelişmiştir.Bunun en büyük sebebi bölgenin antik çağlardan beri sürekli yerleşikhayata geçmiş toplumların yaşamasıdır.
Bölge elde olan bilgilere göre giritliler zamanında kurulmuştur.Kurulma tarihi millattan önce 7. yüzyıllara kadar dayanmaktadr.daha sonra bölge Lidyalı'ların egemenliği altına girmiştir.Lidyalı'lar bölgede önemli bir güce sahiptir.Ayrıca Lidyalı'lardönemin en zengin ülkeleri arasındadır ülke ilk parayı bulma özelliğinide taşımaktadır.
Daha sorna İskender bu bölgeye geldiğinden Lidyalı'lar elinden almıştır.Bölge daha sonra bağımsızlığına kavuşana kadar tekrarPersler'in eline geçmiştir.
Persler de Lidyalılar gibi önemli bir güce sahiptirler fakat Lidyalılar ekonomik güç olarak dolayısıyla askeri güç olaraktabölgede sözü geçen ülkedi.
Ayrıca bölge Çaka Beyliğinede ev sahipliği yapmıştır.Çaka Beyliği ile bölge Türklerle tanışmış ve hala günümüzde Türklerin elindedir.
Bölge 15. yüzyılların başlarında Osmanlı Devletinin egemenliği altına girmiştir.Osmanlı devletinin egemenliği altına girdiktensonra bölgede döneme ait bir çok eser yapılmıştır.Bunlardan en önemlisi ise Çeşme Kalesidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder