Çeşme Gezilecek Yerler


Çeşme'de gezilecek bir çok yer bulunmaktadır.Çeşme gerçekten bir çok doğal ve tarihi güzelliğe sahiptir bölge tam anlamıylaturistik bir bölge olma özelliğini göstermektedir.Çünkü bölge hem tarihi hem coğrafi açıdan çok büyük güzelliklere sahip olduğuiçin çok yönlü bir turistik tatil yapılabilir.
Çeşme'de gezilecek yerler denilince akla öncelikler nefis bir güzelliğe sahip olan koylar bulunmaktadır.Bölgede bir çok güzelkoy bulunmaktadır.Bu koylara günlük olarak tekne ve yat turları düzenlenmektedir.Bu turlara katılan kişiler bu turlardanmemnun kalmaktadır.Zira bölgedeki o kadar güzelliği görüp memnun kalmamak mümkün değildir.
Ayrıca bölgede Çeşme kaleside bulunmaktadır.Bu kale Osmanlılar zamanında yapılan eserler arasındadır.Bölgeki kalenin yapılma amacı zamanında önemli olan deniz savunması içindir.Osmanlı Devleti o yıllarda bir çok tehlikeli ile karşı karşıya idi.
Bu tehlikeler arasında denizden gelebilecek tehlikelerde yer almakta idi.
Bölgenin en çok ziyaret edilen yapısı olma özelliğinide gösteren Çeşme kalesi 2.Beyazit döneminde yapılmıştır.Kale ayrıcaOsmanlı Ticaret gemilerini düşmanlara karşıda korumakta idi.
Kale günümüzde ise müze olarak kullanılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder